Pågående forskning på INAD

Det er to pågående studier for å finne behandling for INAD. Dette er spennende, ikke minst fordi det kan redde livene til INAD barna om det kommer et gjennombrudd.

Begge studier får midler fra innsamling i USA og ble gjort mulig pga innsatsen til flere familier der. De får også midler fra NBIA disorders association som er en organisasjon for sykdommer med jernavleiring i hjernen som kjennetegn.

Gene-therapy.jpg

Genterapi

Den ene gjøres på musemodeller i England under dr. Manju Kurian i forhold til genterapi og virker lovende.

Genterapi går ut på å ta ut DNA fra et individ med INAD for så å reparere det dårlige genet PLA2G6. Deretter vil genet settes inn i en ufarliggjort bærer som smitter alle cellene i kroppen med fungerende gen. Det finnes bakterier og virus som har som karakter at de setter inn sitt DNA i celler.

bio-medical-science.jpg

Enzym terapi

Den andre gjøres i USA under dr. Paul Kotzbauer og går ut på å finne enzymer som mangler hos individer med INAD for så å kunne tilføre medisin for at enzymproduksjonen i kroppen skal fungere normalt.

Enzym terapi vil kunne gjøre at barnet muligens kan fungere normalt hvis man finner ut hvilke byggestener som mangler i prossessene i sentralnervesystemet og medisin kan gis for å hjelpe kroppen med disse prosessene. Man håper da at barn med INAD skal kunne kvitte seg med overflødige stoffer som blokkerer for signaler fra hjernen.