Da utredningen begynte

Etter samtalen i barnehagen ble vi enige om å ta en baileys test hos PPT, Kari ble kartlagt med en mental alder på ca 1,5 år. Hun var vel nesten 2 år på det tidspunktet og siden gangen hennes ikke hadde blitt noe bedre hadde vi vært hos fysio på helsetsajonen og fysio på Ullevål, ingen forstod helt hvorfor hun hadde problemer og hun ble henvist videre til barnenevrolog fra barnehabiliteringen.

Hun ble observert der hun gikk og gikk og falt og falt, det var midt i sovingen hennes midt på dagen og hun var overtrøtt. Det resulterte alltid i at hun prøvde å være enda mer aktiv, til slutt ble hun helt utslitt og det ble bestemt at det skulle tas MR av hodet i narkose for å se om de fant noe avvik. Dette var starten på 1,5 år med uvisshet, utallige prøver som kom tilbake "normale" og ei jente som stadig ble svakere.

Det ble tatt ryggmargsprøve, MR, blod og urin, vitaminstatus, celleprøve, muskelbiopsi, ultralyd av indre organer og røntken av skjelettet. Alt var i skjønneste orden, men lillehjernen var litt mindre enn vanlig. Det var allikevel ikke slik at det alene kunne forklare hvorfor hun ble så svak. Man blir fortalt at man ikke skal søke på nettet og lese om sykdommer man finner der, men hvem kan la være når det er barnet ditt det er snakk om? For en påkjenning det var og hvilken energi frykten krever i en slik situasjon.